Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol mandulakrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg hámozott mandula,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl extra szűz olívaolaj,
1-2 kávéskanál fehérborecet,
só és őrölt fehér bors.

A tálaláshoz 12 jégkocka és 4 kis marék szőlőszem, félbevágva.

Elkészítés:
A hámozott mandulát beleszórjuk egy száraz serpenyőbe, mérsékelt lángon kevergetve halvány aranyszínűre pirítjuk, aztán megvárjuk, hogy kihűljön. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

A megpirított mandulát és az olívaolajat erős turmixgépben vagy késes betétű robotgépben összeőröljük. Hozzádolgozzuk a zúzott fokhagymát és az ecetet, majd apránként hozzáöntünk 4 dl vizet, miközben az egészet jól összeturmixoljuk.

A mandulalevest megsózzuk-megborsozzuk és 1 napig hűtőben tartjuk, hogy összeérjenek az ízei.

Tálalás előtt, ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá kevés vizet. Ezután tányérokba merjük, és mindegyik adagba dobunk néhány jégkockát meg félbevágott szőlőszemeket.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol marinált gombák » Spanyol csirke II. » Spanyol-fánk » Spanyol sült rizs (vegan)
» Spanyol briós » Spanyol ráksaláta » Spanyol leves » Spanyol pite
» Spanyol "lecsó" » Carajaca - Spanyol máj » Spanyol csirkeleves » Churros (spanyol édesség)
» Spanyol csokoládéital » Spanyol csirke » Spanyol leves (Gaspacho) » Spanyolos tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.