Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis rakott csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes méretű csülök (kb. 1-1,5 kg)
szalonna
1-1,5 kg krumpli
1-2 fej hagyma vagy újhagyma
5 dl tejföl
2 dl tejszín
rozmaring
fokhagyma

bors

Elkészítés:
Feltesszük a csülköt főni, mert ő tart a legtovább. A krumplit is megfőzzük héjában, egészben. Miután megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Ha megfőtt a csülök (lehet készen vett, főtt csülök is az alapanyag) szintén felszeleteljük. A mártást a következőképpen készítjük el: a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a rozmaringot (erős fűszer ugyan, de nem kell sajnálni), sót, borsot, tört fokhagymát. Az így elkészített hozzávalókat rétegesen tepsibe letesszük, közte és a tetejét jól meglocsoljuk a mártással, szalonnával és hagymával megszórjuk. Kb. 30 perc sütés után tálaljuk, mellé adunk fél deci házipálinkát, mert igen nehéz, viszont emlékezetes és nagyon finom étek.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott kelbimbó » Tepsis hal » Rakott velő » Tanyasi rakott csirke
» Gyors tepsis bugonya » Rakott brokkoli » Tavaszi rakott kel » Magyaros tepsis krumpli
» Oldalra rakott karaj » Rakott brokkoli 2. » Szalonnás rakottas » Rakott mexikói tészta
» Rakott édes-káposzta » Zöldség rakottas » Tepsis sült hagyma » Rakott puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.