Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 fõ részére :
csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny
1 sárgarépa
1 gyökér
1 karalábé
1 kisebb karfiol
4 gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva)
tárkony
citromlé
vaj

1 l tejszín

Elkészítés:
A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni.
Amikor puha, megszórjuk bõven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük)belecsavarunk és felöntjük az 1 l tejszínnel.

Tanácsok:
Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb. Friss tárkonnyal a legjobb.


A receptet beküldte: Tikky


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtos csirke » Borsós raguleves » Tejszínes fokhagyma leves » Zöldséges-tejszines tészta
» Tejszínes körteleves » Tejszínes csirkemellfilé » Savanyú pulykaraguleves » Tejszínes csülkös csusza
» Mazsolás-tejszínes harcsa » Epres-tejszínes » Tejszínes Málnatorta » Tejszínes gombamártás
» Epres tejszínes túrós » Tejszínes muffin » Tejszínes csirke/pulyka » Tejszínes zöldbabsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.