Tutireceptek.hu fejléc

Epres tejszínes túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
fél kg sovány túró, fél liter tejszín, 20 dkg cukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 csomag étkezési zselatin, fél dl tej, 1 kg eper, 1 csomag piros gyümölcstorta bevonó, 1 csomag babapiskóta.

Elkészítés:
A tejszínt felverjük habnak, belekeverjük a cukrot és a vaniliás cukrot, majd a sovány túrót, végül a tejben feloldott és felmelegített zselatint. Egy kerek csatos tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával. Ráöntjük a túrókrém felét, majd kirakjuk az eper felével. Erre ismét egy sor babapiskóta, túró majd a maradék eper jön. Fél órára betesszük a hűtőbe. Közben elkészítjük a tortabevonó zselét. Egy edényben elkeverjük a bevonót 2-3 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Óvatosan ráöntjük a tortára, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon.

Tanácsok:
Rendkívül finom, hűsítő édesség. Lehetőleg apró szemű epret vegyünk. Bármilyen idénygyümölccsel, vagy befőttel is el lehet készíteni.


A receptet beküldte: Magdi8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-krémes » Túrós rudak » Túrós meggyes » Lángoló túrós palacsinta
» Tejszínes laskagomba » Rákóczi túrós light » Kapros-juhtúrós csirke » Gyors epres krém
» Foltos túrós őzgerinc » Amerikai túrós palacsinta » Túrós muffin II. » Epres-barackos-túrós-habos
» Kapros-túrós csirkemell » Túrós körtés süti » Epres pezsgőkoktél » Epres tiramisu II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.