Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes, epres fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tésztához

1,5 dl víz
15 dkg Rama
1 csipet só
2 csipet kristálycukor
15 dkg liszt
6 db tojás
A töltelékhez

30 dkg mirelit eper
7 dkg kristálycukor
1 dl tej
4 dkg keményítő
0,5 l habtejszín
5 dkg porcukor
0,6 dl forró víz
1 dkg zselatin
A díszítéshez

porcukor
friss eper
friss mentalevél

Elkészítés:
Elkészítés

A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk. Belekeverjük egy fakanállal a lisztet és folyamatosan, intenzíven keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap enyhén szürke színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor a tűzhelyről levéve kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel hosszúkás formákat formázunk az enyhén olajos, lisztes tepsin. Ha nincs nyomózsákunk, kanállal is szaggathatjuk a tésztát. A fánkokat előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10-15 percig, majd miután megnőttek, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. A krémhez az epret kiolvasztjuk és az eper levével, a kristálycukorral, valamint az előzetesen kikevert tej-keményítő keverékével összefőzzük, ezután lehűtjük. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd a zselatint összekeverjük a forró vízzel. A kihűlt epres pépet a tejszínhabbal és a langyos zselatinos oldattal összekeverjük. A kép alapján töltjük és díszítjük a fánkokat.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes körteleves » Tejszínes karfiolleves » Tejszínes alma » Tejszines zöldséges haltál
» Tejszines karamell » Epres banáncsónak » Epres jeges tea » Epres madártej I.
» Epres diótorta » Epres piskótarolád » Tejszínes sült rizs » Tejszínes-gombás karfiol
» Csokis-Tejszínes süti » Epresmuffin » Barackos tejszínes csirke » Tejszínes csirke gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.