Tutireceptek.hu fejléc

Epres madártej I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 liter 1,5%-os tej
1 vaníliarúd
30 dkg fagyasztott eper
4 tojás
5 dkg cukor
10 dkg méz
1 evőkanál (2 dkg) finomliszt
1 citrom

Elkészítés:
Összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük, utána kiszedjük belőle a rúddarabokat.
Félbevagdossuk a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixoljuk a vaníliaízű tej 1/3-dával. A kész epres turmixot félretesszük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjékből robotgéppel habot verünk.

Pamacsfőzés: felforraljuk a megmaradt halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és a cukros tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. A pamacsokat mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk, és félretesszük őket.

A vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. A tojássárgákat, a mézet meg a lisztet kézi habverővel összedolgozzuk és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. A megmosott citrom héját hozzáreszeljük a madártejhez, amelyet egy nagy üvegtálba öntünk, és ráültetjük a megfőtt habpamacsokat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres vodka » Finom epres madártej » Epres kókusztekercs » Epres-pudingos süti
» Epres tejkoktél » Mandulás-epres palacsinta » Kakaós-epres sütemény » Mikrós madártej
» Epres-kókuszos süti » Borzas epres » Epres-tejszínes » Egyszerű madártej
» Banános epres csemege » Zabos epres palacsinta » Zselatinos epres szelet » Gyors epres krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.