Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös szárazbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab
3 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
25 dkg füstölt sonka vagy 1 füstölt ízű kocka
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A babot babérlevéllel együtt felteszem főni a kockára vágott sonkával vagy füstölt kockával, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Addig főzöm, míg a bab majdnem puha lesz.
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és a babhoz adom. Mikor teljesen puha a bab, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.

Tanácsok:
Lehet bele tenni a krumplival egy szál kolbászt is karikára vágva.
Még jobb, ha előző este hideg vízbe áztatom a babot éjszakára.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös ponty » Tejfölös karalábé. » Tejfölös lángos » Tejfölös csirke
» Tejfölös márványsajt » Tejfölös Gyümölcssaláta. » Sajtos-tejfölös hús » Tejfölös, kapros hús
» Tejfölös-almás kocka » Tejfölös-paprikás cukkini » Tejfölös karfiol leves » Tejfölös csülökpaprikás
» Tejfölös-szilvás lepény » Szarvasszelet tejfölösen » Tejfölös-pudingos süti » Tejfölös uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.