Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös nokedli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
3 db tojás
50 dkg liszt
1 db paprika
1 db paradicsom
20 dkg bacon
3 dkg fűszervarázs

Elkészítés:
A bacont az olajon pirítsuk meg, közben állandóan kevergessük nehogy megégjen.
Majd öntsük rá a tejfölt, lassú tűzön forraljuk fel, ízesítsük a fűszervarázs 2/3-ával( A többire később lesz szükségünk).
A tűzről levéve adjuk hozzá az egészen apró kockára vágott paprikát.
A nokedlit a hagyományos módon készítsük el: egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta. Egy jól megfogható tálba tegyük a tojásokat, a só helyett jelen esetben a maradék fűszervarázst tegyük és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát.
A kész nokedlit és a ragut keverjük össze, kis kockára vágott paradicsommal díszítsük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-tejfölös csirke » Tejfölös ponty » Tejfölös zöldbableves » Tejfölös rakott tészta
» Tejfölös brokkoli leves » Tejfölös mártogatós » Tejfölös süti( Kráter) » Tejfölös-sajtos kelbimbó
» Tejfölös - rakott hús » Tejfölös diós » Tejfölös karaj » Tojáspörkölt tejfölösen
» Tejfölös lecsós burgonya » Tejfölös sertéshús » Hagymás tejfölös nokedli » Spenótos sajtos nokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.