Tutireceptek.hu fejléc

Svéd uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 kg kisebb fajta uborka (nem kell meghámozni)
1 kg hagyma
kevés apróra vágott kapor
6 dl víz
4 dl 10 %-os ecet
6 dl cukor
1 dl só
1 kiskanál borkén
1 kiskanál nátrium benzonát vagy szalicil

Elkészítés:
Az uborkát és a hagymát legyaluljuk, belekeverjük az apróra vágott kaprot. Ráteszünk minden hozzávalót és 1 napig állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük. Annyi levet enged amennyi pont ellepi. Másnap üvegekbe rakjuk, úgy hogy a lé érje fel.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborka leves kaprosan » Tejes uborkaleves » Joghurtos uborkaleves » Szárnyas uborka saláta
» Uborkás marhahús tásztával » Uborkás sajtgolyók » Uborka túrókrémmel » Hideg uborkaleves
» Uborkás szendvics » Kovászos uborka, mifelénk » Ecetes-tárkonyos uborka » Ecetes uborkamártás
» Uborkasaláta » Koktéluborka olajbogyóval » Vizes uborka » Krémsajtos uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.