Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás alagút recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy tubus majonéz
3 dl tejföl
1 db húsleveskocka (vagy amilyen van otthon)
1 cs. étkezési zselatin
3 db főtt tojás
2 db csemege ubi
1-2 db főtt sárgarépa
10 dkg párizsi (vagy ami a hűtőben van felvágott)
20 dkg csirkemell sonka (vagy 2 csomag)
esetleg 3 db virsli
illetve bármivel fel lehet turbózni, bármit beletehetsz, ami otthon van

Elkészítés:
A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, a virslit, (ill. az összes pluszt) kis kockára vágjuk.
1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehült a tejfölös masszával elkeverjük és hozzáadjuk az összekockázott mindenfélét.
Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, majd sokával kirakjuk és ebbe öntjük a masszát. Majd betakarjuk sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük.

Tanácsok:
Borzasztó egyszerű és iszonyúan finom.
Egyszer kipróbáltam, azóta kötelezően elő van írva az elkészítése.
Vendégváró, sok dícséretet be lehet vele söpörni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: monyka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás gombóc » Sonkás tekercs » Sonkás bundás kenyér » Túrós-barackos alagút
» Sonkás sült paprika » Birsalagút » Sajtos-sonkás macskafej » Sonkás-gombás batyu
» Sonkás sajtos karfiol » Sonkás kalács » Sonkás krumpli » Feketeerdő alagút
» Sonkás fonott kalács » Darálthúsos alagút » Húsvéti sonkás kenyér » Sonkás-mozarellás cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.