| Savanyú sertésragu leves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg sovány sertéshús, 5 dkg vaj v. margarin, 1 ek. reszelt vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, 1/4 citrom, 2 db babérlevél, 1 db leveskocka, 1 dl tejföl pici pirospaprika, 2 ek. liszt, só, bors, 1 cs. petrezselyemzöld Elkészítés: Kisebb kockákra vágjuk a sovány sertéshúst, és átsütjük a vajon. Ha a hús megfehéredett, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, megfonnyasztjuk. Meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, 1 ek. liszttel, sóval, borssal, és 2 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a karikákra vágott leveszöldséget, hozzáadjuk a citromot héjastól, a babérleveleket és a leveskockát. Időnként megkeverve a levest (nehogy odakapjon a liszt), addig főzzük, míg megpuhulnak a benne lévők. Megkóstoljuk (kellemesen savanykás legyen az íze), és ha kell, sóval, ecettel utánaízesítjük. Végül simára keverjük a tejfölt egy csapott kanál liszttel, és ezzel besűrítjük. Kiforraljuk. A tálban a tetejét frissen vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |