Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú aprólékleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg aprólék:
vese, máj, tüdő, szív, kevés, kockára vágott hús,
2 sárgarépa,
1 negyed zeller,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
kevés őrölt fekete bors,
1 teáskanál citromlé,
1 tojássárgája,
2 evőkanál tejföl,


Elkészítés:
A megmosott, megtisztított belsőségeket a kockára vágott hússal együtt enyhén sós vízben feltesszük főni. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk, és a konyhakész zellerrel együtt a levesbe tesszük. Kevés őrölt fekete borsot is adunk hozzá. Beledobjuk a megmosott csokor petrezselymet is. 35 perc alatt megfőzzük, majd az evőkanál olajból és a lisztből rántást készítünk, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, kevés lével felengedjük, csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, és amikor a leves elkészült, leszűrjük. A megfőtt húsokat 2 centi vékony szeletekre vágjuk, és visszatesszük a levesbe, egy kis citromlével tesszük még ízesebbé. Egy tojás sárgáját 2 evőkanál tejföllel elkeverjük, és a levesestálba tesszük. Ráöntjük a levest, és tálalhatjuk. Tetszés szerint zsemlekockát adhatunk hozzá.

Tanácsok:
Az aprólékhoz vásárolhatunk sertést, borjút, bárányt, malacot egyaránt, attól függően, hogy a család milyen húst fogyaszt szívesen.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kannás savanyú télire » Savanyú rakott káposzta » Savanyúkáposzta leves 2. » Savanyú marhamáj
» Erdélyi malacaprólékleves » Savanyúkáposztás hús » Savanyú csirkezúza » Édes-savanyú tofu
» Savanyú uborkás raguleves » Csípős savanyú leves » Gomba savanyúság » Savanyú krumplifőzelék
» Teszt savanyúság. » Édes-savanyú hússaláta » Csípős savanyú spagetti » Savanyú pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.