Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karotta recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 kg karotta (kis sárgarépa), 10 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál teljes kiõrlésû rozsliszt, 3 dkg vaj vagy margarin, 4 dl tej, 2 tojás, 1-1 mokkáskanál currypor, reszelt szerecsendió és törött fehér bors, só; a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Egy közepes tepsit kikenek olajjal, és meghintem a zsemlemorzsával. A megtisztított sárgarépát egyforma hasábokra vágom és beleterítem a tepsibe. Megsózom és félreteszem. Egy serpenyõben a vajat habzásig hevítem a rozsliszttel. A forró tejjel felengedve állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután lehúzom a tûzrõl, beleforgatom a reszelt sajtot és a fûszereket, valamint a közben felvert nyers tojásokat. Ezt a mártást úgy locsolom rá a sárgarépára, hogy az lehetõleg teljesen elfedje az összes répát. Alufóliával befedem a tepsit, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve, sárgára pirítom. (Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert megkeseredhet.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sajtostáska » Sajtos, sonkás tortilla » Túrós, sajtos rúd » Sajtos cukkini másként
» Juhsajtos-olívás muffin » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Sajtos-baconos krumpli » Tepsis sajtos tarja
» Sajtos kosárkák » Krémsajtos uborkasaláta » Sajtos tojás szászosan » Sajtos krémes
» Sajtos guba » Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajtos golyócskák » Sajtos rúd (anti-candida)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.