Tutireceptek.hu fejléc

Sajos rúd! recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg sima liszt

20 dkg rétesliszt

25 dkg margarin

1 dl tejföl

7 dkg reszelt sajt (edami vagy trappista)

1 tojássárgája, a fehérje pedig majd megkenni kell

1 csapott teáskanál sütőpor

fél evőkanál só

szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A liszteket összemorzsoljuk a margarinnal,belekeverjük a sót, a sütőport és összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval.

Kinyújtjuk a tésztát 1 cm-nél vékonyabbra és 1 cm széles, 4 cm hosszú rudacskákra felvágjuk.
Miután felvágjuk, átkenjük a tésztát a kissé felvert tojásfehérje egy részével és sűrűn beszórjuk szezámmaggal. Ezután szedegetjük csak szét a kis rudakat, és 2 nagy, sütőpapírral kibélelt tepsiben az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Amikor épp elkezd picit színesedni a szélük, már lehet is kivenni őket.


A receptet beküldte: Csillu...


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti kalács medvehagymával » Vendégváró rudacska » Pizzás táska » Borsos fonat
» Hagymás-sonkás muffin » Cukkinis palacsinta » Sajtos sarkos » Burgonyás sós teasüti
» Bácskai Vőlegényfogó » Virsli kapros-túrós tésztában » Sajtos stangli » Pogi, ahogy én szeretem
» Sajtlepény » Zöldfűszeres palacsinta » Bácskai legényfogó » Mákos rudacska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.