Tutireceptek.hu fejléc

Sajtlepény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 200g liszt, 100 g vaj/marg., 1 tojássárgája, 2 ek viz, csipetnyi só, hozzávalók a töltelékhez: 30 g vaj, 40 g liszt, 400 ml tej, 120 g sajt, 2 tojás

Elkészítés:
Vajas tésztát készitünk: a liszthez hozzáadjuk a puha vajat/margarint, egy tojássárgáját, csipetnyi sót és kevés vizet, majd összegyúrjuk. Az igy kapott massziv tésztát cipó alakúra formázzuk, és egy órán át alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük.
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra. Pihentetés után a tésztát kivajazott, enyhén kilisztezett formába tesszük, majd ujjal egyenletesen eloszlatjuk, az eéőmelegiett sütőben 6-8 perc alatt elősütjük. A sütés után ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz még rá!
Eközebn előkészitjük a tölteléket. A besamelmártáshoz a serpenyőben felolvasztott vajra szórjuk a lisztet, elkeverjük, azután-folyamatos kavarás mellett, hogy ne csomósodjon-felöntjük tejjel.Amikor puding sűrűségűre fő össze, hozzáadjuk a reszelt sajtot és 2 tojássárgáját. Összerottyantjuk. Amikor a mártás kihűlt, lazán hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Az elősütött tésztára kanalazzuk, egyenletesen eloszlatva, tiz perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtlepény másként » Krémsajtlepény kékszőlővel » Sajtos csiga Ági módra » Juhsajtos-olívás muffin
» Krémsajtos rúd » Fogyis nasi » Kedvenc túrós pogácsa » Töltött csiga másként
» Sajtos-köményes muffin » Bundázott ananászkarikák » Édes nyuszik locsoláshoz » Kőrözött leveles tésztában
» Céklachips » Egyszerű sajtosrúd » Sajtos stangli » Bundás banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.