Tutireceptek.hu fejléc

Rétegelt sajt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj

díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A mennyiségek tetszőlegesek.

Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot.
A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb.

A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük.
Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával.

Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük.
Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falatkák kagylóval » Fűszeres pogácsa » Májas tócsni » Burgonyás fánk virslivel
» Sonkás tekercs » Hargittai rakott palacsinta » Mexikói csokis-fahéjas süti » Sajtos rúd (legegyszerűbben)
» Krumplifánk virslivel töltve » Finom sütőtökös pogácsa » Banán roston sütve » Túrós pogi II.
» Andi sajtos ropogósa » Burgonyás tea kifli » Sajtos gofri a la Syd » Erős Pistás sajtos rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.