Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tészta. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás

15 dkg dióbél
10 dkg cukor
lekvár
prézli
vaj


Elkészítés:
A lisztből, tojásból, kevés sóból, vízből kemény tésztát gyúrunk, elnyújtjuk, eldaraboljuk mint a száraztésztát.
Sós vízben kifőzzük és kivajazott,pirított zsemlemorzsával hintett lábasba rakjuk egy részét.
Erre darált cukros dió, majd tészta, lekvár és ismét tészta.
Sütőben pirosra sütjük, a tetejét megcukrozzuk és mint a tortát szeleteljük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gomba másképp » Könnyű rakott burgonya » Rakott zsemle » Virslis rakott kelbimbó
» Szines zöldségrakottas » Balázska rakottas » Rakott hús füstöltsajttal » Rakott õszibarack
» Rakott kel egyszerűen » Rakott krumpli Ági módra » Rakott torta befőttel » Gombás-májas rakott karaj
» Habos rakottas » Rakott hal » Rakott csirke » Nyári rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.