Tutireceptek.hu fejléc

Rakott õszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta,
2 dl rumos-cukros tej,
4-5 szem őszibarack, vagy -befőtt,
2 db egész tojás,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 l tej.

Elkészítés:
A babapiskótákat belemártjuk a rumos-cukros tejbe, és egy tál aljára kb. kétujjnyi magasan lerakjuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk, ketté vágjuk, magjaikat kivesszük (ha befőtt, akkor lecsepegtetjük) és magházukkal lefelé a piskótára rakjuk.
A többi hozzávalót összekeverjük és gőz fölött krémet főzünk belőle.
Kihűtjük és a barackra öntjük.
A tetejét sűrűn meghintjük durvára vágott dióval vagy mandulával.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottkáposzta » Brassói rakott káposzta » Bajor rakott burgonya » Habos, rakott zsemle
» Erdélyi rakott pogácsa » Rakott sütőtök » Rakott Ziti » Rakott karaj katamamamódra
» Rakott kel burgonyával » Rakott sült » Rakott mákostészta » Csirkés rakott tészta
» Rakott szendvics » Római rakottas » Rakott csirke juhtúróval » Pulykarakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.