Tutireceptek.hu fejléc

Rakott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej.

Elkészítés:
Kerek tûzálló tálba teszek egy palacsintát és meghintem kevés reszelt csokoládéval. Erre ráborítok egy másik palacsintát, amit megkenek kevés sárgabaracklekvárral. Erre megint palacsinta kerül és darált mandulát szórok rá. A következõ palacsintaréteg után rákenek a tejjel lazított gesztenyemasszából, majd a rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rákenem a porcukorral kikevert tojássárgájával ízesített tejfölt, majd a forró sütõben átmelegítem. Cikkekre vágva kínálom. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus rakott kel » Olaszos rakott tészta » Rakott krumpli másként » Rakott sárgarépa
» Spenótos palacsinta » "Fekete" palacsinta » Vári palacsinta (sós) » Hortobágyi palacsinta
» Túrós-kapros rakott tészta » "Bögrés"palacsinta » Rakott cukkini karikák » Rácos rakott tarja
» Szegényes rakott karfiol » Rakott szendvics » Baconös palacsinta sütőben » Tökös rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.