Tutireceptek.hu fejléc

Rácos rakott tarja recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg burgonya
3-4 paradicsom
3-4 paprika
3 db vöröshagyma
húsos szalonna kockára vágva
1-2 szelet tarja fejenként (csont nélküli)
1 nagy pohár (375 ml) tejföl
olaj

őrölt kömény
A mázhoz:
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál olaj

őrölt bors
őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm, csak így natúr. Egy tálra félreteszem.

A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórom az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntök. Erre egy sor krumplit szeletelek, erre a hagymát karikázom rá, majd a paradicsomot és a paprikát vágom rá, szintén karikákra. Megsózom.

Egy tányérban összekeverem a máz hozzávalóit, és ecsettel az elősütött húsok mindkét oldalát bekenem vele, majd a tepsibe teszem úgy, hogy lehetőleg egyenletesen legyen elosztva. Erre egy újabb sor karikára vágott krumpli következik. Amikor készen van akkor a kezemmel egy kissé lenyomkodom, hogy laposabb és egyenletesebb legyen.

Az egészet megkenem 1 nagy pohárnyi tejföllel, majd abból az olajból, amiben a húst kisütöttem, csurgatok a tetejére.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos rakottas » Húsmentes rakott krumpli » Hargitai rakott palacsinta » Diós rakott tészta
» Tojásos rakott karfiol » Falusi rakott káposzta » Kairói rakott padlizsán » Rakott kekszes
» Gombás rakott tészta » Rakott patiszon » Mustáros hagymás tarja » Mediterrán rakottas
» Rakott cukkini » Sajttal rakott csirkemell » Sonkás zellerrakottas » Tejben sült tarjaszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.