Tutireceptek.hu fejléc

Rakott avokádó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 db avokádó
2 decis pohárban kimért rizs
1 fej hagyma
fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
margarin vagy vaj
késhegynyi só
őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük.
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük.
A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük.
Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat, beleterítjük a rizst (ha túl száraz, kevés hús- vagy zöldséglével megöntözzük), egyenletesen elosztjuk rajta az avokádót erre is szórunk kevés őrölt borsot és fűszerkeveréket, meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a sajtot és forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka rakottas » Avokádós szendvics » Tejfölös - rakott hús » Sziciliai rakott pacal
» Sütőtökös rakott brokkoli » Rakott-sajtos csirkemell » Rakott túrós-tészta » Rakott sajtos hús
» Sült padlizsán rakottas » Virslis rakott kelbimbó » Rakott hal káposztával » Gombás rakott káposzta
» Zöldséges rakottkel » Túrós rakottas » Francia rakott burgonya » Rakott patiszon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.