Tutireceptek.hu fejléc

Francia rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 db burgonya
1 szál lecsókolbász
7 db tojás
1 vöröshagyma
sajt.

A besamelmártás mártáshoz 10 dkg vaj, 2-3 ek liszt, kb. 2 dl tejszín, kb. 5 dl tej, szerecsendió, bors,vegeta.

Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, lehűtöm (nem kell teljesen puhára főzni mert ugye még sülni fog ) . A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott lecsókolbászt, és azt is pirítom egy kicsit a hagymával.

Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat,valamint a hagymás kolbászt.Ezeket jól összekeverem.

Ezután elkészítem a besamelmártás:

A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben,hozzáadom a lisztet,kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet. Folyékony mártás sűrűségűnek legyen.

Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent,zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm míg a tetején a sajt teljesen meg nem pirul.

Tanácsok:
Finom szaftos, nem száraz.


A receptet beküldte: sziszikeccs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Búbos rakott hús » Rakott zölborsó » Hercegnő burgonya(köret) » Fogyókúrás rakottas
» Burgonyás lepény » Gombás-májas rakott karaj » Tökös rakottas » Vajas Burgonyapogácsa
» Spanyol burgonyafőzelék » Gombás rakott csirkemell » Rakott mákos tészta » Burgonyaleves(zelleres)
» Rakott sárgarépa » Rakott csirkemell3 » Francia zöldséges lecsó » Rakott zöldbab tarhonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.