Tutireceptek.hu fejléc

Pirított puliszka-galuskák recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
12, 5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
5 dl víz/tej keveréke

2 dkg margarin

Elkészítés:
A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:)

Tálalás előtt kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából, kevés forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított csirke » Kínai pirított tészta » Pirított zsemlekocka » Fűszeres pírított aprótök
» Olasz pirított zöldségek » Pirított chilis húscsíkok » Anna pirított mája » Pirított kenyér tojással
» Pirított báránymáj » Pirított tükörtojás » Piritott dara leves » Pirított tarhonya leves
» Pirított fokhagymás saláta » Pirított gríz » Jávai piritott zölgség » Pirított mogyorótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.