Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kisebb csirke
2 kanál liszt
2 kanál zsír
5 dkg vaj

petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkedarabokat besózzuk,és lisztbe mártva forró zsírban pirosra sütjük.Zsírjából leöntünk,egy kevés vizet öntünk alá,és fedő alatt puhára pároljuk.A húsdarabokat kiszedjük,a lébe belekeverjük a vajat,felfőzzük és a csirkedarabokat visszatesszük bele.Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Pirított krumplival tálaljuk.

Tanácsok:
Jótanács:a vajat semmiképpen ne helyettesítse senki olajjal,mert vajjal lesz igazán finom,jellegzetes ízét az adja!
Gyári csirkéből kevésbé jó,ha lehet falusi,tanyasi csirkét kell használni hozzá,és jó,ha vegyes hús van benne,nemcsak comb és mell.


A receptet beküldte: Rhosyn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított báránymáj » Ananászos csirke/pulyka » Csirkés saláta » Görögös csirkemell
» Csirke ecetben, tárkonnyal » Csirke besamelben » Mártásban sült csirke » Brazil csirke
» Tepsis csirkeegytál » Indiai csirke lencsével » Kapribogyós csirkemell » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Baconbe tekert csirkemáj » Indiai csirkés szendvics » Spenótos csirkemell » Titokban sült csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.