| Paradicsomos gomba receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre: - 500 g friss paradicsom - 400 g sampinyon gomba - 1 közepes fej hagyma - 2 gerezd fokhagyma - 3-4 olajos, aszalt paradicsom - 4 evőkanál olaj - 80 g paradicsompüré - fél citrom - 1 babérlevél - oregánó - 1-2 csipet cukor vagy édesítőszer - bazsalikom - petrezselyem Elkészítés: 1.) A paradicsomokat megmossuk, gömbölyded oldalukon keresztirányba bemetsszük a héjukat. 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, szűrőlapáttal kiemeljük, meghámozzuk, szárcsonkjukat, magjaikat eltávolítjuk, a húsukat felaprózzuk. 2.) A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát finomra, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. 3.) Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, az aszalt paradicsomot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és átszűrt levél, a babérlevelet, az oregánót, egy kevés sót, borsot, végül ízlés szerint édesítjük. Lassú tűzön, fedő nélkül puhára-sűrűre főzzük. 4.) A kihűlt gombát csinos tálba szedjük, tetszés zserint bazsalikommal, petrezselyemmel vagy felkarikázott kemény tojással, citromkarikákkal díszítjük. Tanácsok: Friss, sokmagos rozsos kenyérrel, illetve pirítósként előételként, mártogatóként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 147 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |