| Kímélő vasi pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg pukykamell kisujjnyi vastagra felszeletelve, 3 dl Alpro natur szójatej, 2 gerezd fokhagyma, 2 kk őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál búzacsíra-olaj, só, 5-8 dg szezámmag. Elkészítés: A szójatejben elkeverjük a finomra darabolt/átnyomott fokhagymát, sót, hozzáadjuk az olajjal elkevert pirospaprikát és a levet jól elkeverjük (használhatunk botmixert, nagyon praktikus). Beleöntjük egy megfelelő méretű, jól zárható műanyag dobozba. A pulykamell szeleteket belehelyezzük a páclébe úgy, hogy az jól ellepje. Az edényt lezárjuk és a hűtőbe tesszük. Le is lehet fagyasztani így konyhakész állapotban, kitűnő vendégváró. Ha ki akarjuk sütni, előtte legalább fél napot hagyjuk a hűtőben állni. A sütéshez a serpenyőbe kb 1/2 ujjnyi olajat forrósítunk. A pulykamell szeleteket a pácléből kiszedve, kicsit leitatva szezámmagba forgatjuk és kisütjük. A maradék levet, magot egy kk liszttel és 1 tojással, pici szódabikatbónával, esetleg zöldfűszerekkel jól elkeverjük és a hús után kisütjük. Mexikói vegyes körettel vagy hagyományos köretekkel tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 339 kcal Szénhidráttartalom: 3 gramm Zsírtartalom: 19 gramm A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |