Tutireceptek.hu fejléc

Húsos batyu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej

Töltelék:

50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt

Sütéshez:

kb. fél l napraforgó olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
. Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
Kelesztjük kb. fél órát.
Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle.
Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májusi sajtos batyu » Húsos burgonyarétes » Húsos-spenótos burek » Zöldséges húsos tészta
» Sonkás-gombás batyu » Sonkás batyú » Spenótos-húsos finomság » Sertéshúsos tekercs
» Húsos káposztás palacsinta » Húsos rizsgombóc » Gombás-csirkés batyu » Karajbatyu
» Húsos hajdinakása » Csirkehúsos tavaszi saláta » Gyors kalács, batyu, csiga » Csirkehúsos vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.