| Csirkehúsos tavaszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé 1 kis doboz konzerv kukorica 1 fej saláta 2-3 retek fél kígyóuborka 1 csomó újhagyma (5 db) 2.5 dl tejfölből kevert tartármártás Elkészítés: A csirkemell filét hosszú csíkokra vágom, sózom, borsozom, olivaolajban 1-2 órát a hűtőben pácolom. Közben a zöldségeket megmosom, csíkokra, vékony szeletekre vágom, elkészítem a tartármártást (2.5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, kevés só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, fél dl olivaolaj). A húst serpenyőben kevés olivaolajon nagy lángon szép pirosra sütöm, majd apróra darabolom. A tartármártásba belekeverem a zöldségeket és a húst. Pirítóssal vagy anélkül önmagában is megállja a helyét. Tanácsok: Apróra darabolt ananásszal gazdagítható. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |