Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. gulyáshús, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 1 nagy evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős fűszerpaprika, 20 dkg. vargánya (tinóru) gomba, só, 1 dl. tejföl, 1 csokor petrezselyem levél.

Elkészítés:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói gulyásleves » Gulyásleves bográcsban » Erdélyi gulyásleves » Paleo gulyásleves
» Hamis gulyásleves » Gulyásleves Mariann módra » Gulyásleves másképpen » Ízletes gulyásleves
» Gulyásleves (pörköltből) » Gulyásleves » Gulyásleves csipetkével » Ököruszály leves
» Tegnapi almás lepényem » Insalata caprese » Diétás almaleves » Kolbászos fejtettbab leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.