Tutireceptek.hu fejléc

Gombás melegszendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 szelet szikkadt kenyér (bármilyen lehet), 1 tojás, 1 evõkanál gombalevespor (a többibõl 2 adag gombalevest még fõzhetünk), 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fekete bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A tojást jó habosra felverjük, majd simára keverjük a gombalevesporral és a tejjel. Belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. A kenyereket egyenként megmártjuk a fûszeres-tojásos tejben, és tálra rakjuk. Ha a tejet láthatóan beszívta a kenyér, ismét megmártjuk, egészen addig, amíg a összes el nem fogy, illetve amíg a kenyér már nem képes újabb folyadékot beszívni. Ezután kevés olajat forrósítunk, amelybe egyenként belerakjuk a kenyereket, és pirosra sütjük mindkét oldalán. Bármilyen köret mellé feltétként is tálalható.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-gombás szelet » Gombás-sajtos bukta » Gombás rakott káposzta » Gombás felfújt
» Gombás bab » Gombás marhahúsos tészta » Gombás karajom » Burgonyás gombás tekercs
» Olasz gombás csirke » Tejfölös-gombás ponty » Párizsis melegszendvics » Sajtkrémes-gombás levél
» Gombás libamáj puding » Gombás párizsi » Gombás cukkini lepény » Gombás rakott csirkee


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.