Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas apróság recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg margarin
3 tojás
1 kávés kanál só(ne legyen púpos)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
tej, de csak annyi kell, hogy összeálljon a tészta. Jól lehessen gyúrni :-)

Borítás:

4 evőkanál cukor
4 evőkanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet,fahéjat,sütőport egy tálba összekeverni.
Egy másik tálba, a margarin,cukrot és a vanília cukrot jól összekeverni. Hozzáadom a tojást,sót. Utána ezt a masszát összekeverem a lisztes alappal.
Tejet csak annyit kell, hogy összeálljon és jól lessen gyúrni.

A cukrot és a fahéjat összekeverem. A tésztából kis golyókat formázok, kicsit megnyomogatom, hogy az alja egyenes legyen, és belehempergetem a cukros fahéjas borításba. Tepsire helyezem és mehet a sütőbe.

Előmelegített sütőben (170 fok) 15-20 perc alatt megsül. akkor jó, ha rózsaszínes lesz a színe. De érdemes egy darabot felvágni és megnézni, hogy a belseje is megsült.

Tanácsok:
Ha szeretnéd, hogy puha maradjon:

Egy zárható dobozba tedd. :-)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: fanniki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán turmix fahéjas » Almás pite (fahéjas) » Cukros fahéjas rúd » Fahéjas krumplis lepény
» Fahéjas diós tekercsek » Almás-fahéjas kevert » Fahéjas narancs likőr » Fahéjas almapalacsinta1
» Almás-fahéjas finomság » Fahéjas töltött fánk » Fahéjas-konyakos almacsók » Fahéjas szederlekvár
» Gyömbéres-fahéjas máj » Fahéjas császármorzsa » Sós apróságok » Fahéjas, almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.