| Erdész pörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár 1 sertéscsülök 2 sertésláb 20 dkg gomba 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg sonka 1 dl olaj 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl bor 1 evőkanál paradicsompüré 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 kk pirospaprika só, bors, majoránna, kakukkfű Elkészítés: A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt. Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk. Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk. Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk. A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük. Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |