Tutireceptek.hu fejléc

Avasi pincepörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
70 dkg sertéstarja,
60 dkg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
pár gerezd fokhagyma,
őrölt bors, só, pirospaprika,
2 db zöld paprika,
2 db paradicsom,
3 dl fehér bor, de nem édes,
egy kevés víz.

Elkészítés:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük.
Majd másnap, a vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, s végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Havasi gyopár » Avasi pincepörkölt borral » Pincepörkölt vörösborral » Havasi kókusz gyopár
» Csopaki pincepörkölt » Pincepörkölt bográcsban » Avasi sertéskaraj. » Vasi paprikás
» Csípős csirke » Zöldséges pulyka » Pikáns nyúlcomb » Tejszínes csirkemell
» Gyalogpecsenye » Fokhagymás vaddisznótokány » Almas sertesjava » Alufóliás halszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.