Tutireceptek.hu fejléc

Erdei szeletek recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznóhús(ha van, akkor malac, vagy süldő combhús)
só,
Őrölt bors
2 kk fenyőmag (kk=kávéskanál)
2 kk rozmaring
2 kk fűszerkeverék (negyed-negyed kk mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum és pirospaprika keveréke)
2 dl olaj

Kaprimártás

1 fiola kapribogyó, 3 dl sűrű tejföl, 3 tojássárga, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal.

Kaprimártás

A tejfölbe belekeverjük a nyers tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

Tanácsok:
Száraz, gyümölcsös fehérbor illik hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös sertésszeletek » Epres piskóta szeletek » Jäger-tortaszeletek » Erdei szelet
» Zöldborsós karajszeletek » Gofri erdei gyümölccsel » Feketeerdei adventi kalács » Kapros erdei gomba
» Márton szeletek » Erdei gyümölcs szósz » Vegyes erdei gombasaláta » Bástyaszeletek
» Hawaii csirkemell szeletek » Fekete-erdei meggytorta » Erdéicsírke » Dinnye szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.