Tutireceptek.hu fejléc

Márton szeletek recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dkg dió, mandula vagy mogyoró
18 dkg kristálycukor
16 dkg finomliszt
4 dkg rumba áztatott mazsola
7 db tojásfehérje
7 dkg vaj

Elkészítés:
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mazsolát és a durvára vágott diót, mandulát, vagy mogyorót. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, könnyedén összekeverjük, és a masszát beleöntjük a kikent és kilisztezett őzgerincformába. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 200 °C fokon. A kihűlt süteményt 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk, és néhány percre még visszatesszük az 50 °C-os sütőbe szikkadni.

Tanácsok:
A kalács, vagy fánk sütésekor megmaradó néhány tojásfehérjét felhasználhatjuk e sütemény készítésénél. A felesleges tojásfehérjéket ugyanis lefagyaszthatjuk és a következő sütésnél felhasználhatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós tökszeletek » Hússzeletek bakonyi módra » Rántott káposztaszeletek » Isteni szeletek
» Mogyorós halszeletek » Marhaszeletek debrecenivel » Erdei szeletek » Andres-szeletek
» Ropogós burgonya szeletek » Diós zsúrszeletek » Selymes szeletek » Fűszeres karaj szeletek
» Márton-napi libasült 2. » Boros hússzeletek » Jäger-tortaszeletek » Rántott tojásszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.