| Rákóczi túrós light receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta : 25 dkg liszt 8 dkg light margarin 20 szem süssina 3 tojássárgája 1/2 dcl tejföl (12%-os) 1/2 cs sütőpor Krém: 50 dkg sovány túró 25 szem süssina 2,5 dkg búzadara 3 tojássárgája 1 dcl tejföl(12%-os) 3 tojásfehérjéből hab Rácshoz: 3tojásfehérje 4 evőkanál süssina por 3 dkg diabetikus lekvár Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrod.(a süssina tablettákat 1 evőkanál forró vízben feloldva adjuk hozzá) ,közepes méretű tepsiben hőlégkeveréssel 200 fokon kb 12 percig sütöd.Közben a krémhez felvered a fehérjét ,majd összekevered a hozzávalókat(szintúgy a süssinát feloldod 1 evőkanál forró vízben)és hozzáadod a keményre vert fehérjét.Kiveszed a sütőből a 3/4-ig megsült tésztát és rákened a túrókrémet.visszateszed a sütőbe kb 10-12 percre. Ezidő alatt felvered a maradék 3 fehérjét kemény habbá ,és amikor már kemény akkor vered hozzá a süssina port. Amikor megsült a tészta,kiveszed és nyomózsák segítségével berácsozod a tetejét,majd 5 percre visszateszed a sütőbe.Vigyázni kell , mert a hab gyorsan barnul. Amikor megsült ,kiveszed és a rácsok közepébe kávéskanál hegyévelegy-egy csipet diabetikus lekvárt teszel. Tanácsok: Nagyon finom,mutatós és könnyed sütemény. Ez a mennyiség kb 35 szelethez elegendő. Elkészítési idő: 45 perc Szénhidráttartalom: 6,8/szelet gramm A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |