Tutireceptek.hu fejléc

Egres-banán befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
850 g egres
400 g banán
500 g cukor
1 tasak Dzsemfix Extra 2:1

Elkészítés:
Az egres megmossuk, félbevágjuk, 850 g-ot kimérünk. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk.


A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, a dzsemfixszel jól elkeverjük. Kevergetés közben nagylángon főzni kezdjük.
Legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről.
Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: engleranita

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Naspolyabefőtt » Rakott torta befőttel » Tejpite meggybefőttel » Fokhagyma befőtt.
» Hamis ananász befőtt » Cseresznye befőtt » Narancsbefőtt » Ananászbefőtt tökből
» Szőlőbefőtt » Meggybefött (fözés nélkül) » Csipkebogyó befőtt » Cseresznyebefőtt (Ecetes)
» Gombabefőtt székelyesen » Citrom-vodka befőtt » Rózsa befőtt » Szederdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.