Tutireceptek.hu fejléc

Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
2 sárgarépa
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
8 dl zöldség alaplé
3 dl tejszín
sajt,
olívaolaj,


Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.
Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük.
Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot.
Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk.
Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal gulyás » Karfiolpüré-leves » Hagymalevesem » Kelkáposzta leves gazdagon
» Erdélyi csirke raguleves » Majonézes kagylósaláta » Spárgakrém leves » Tojásleves
» "Beteges" leves » Májgombóc picit másképp » Házi csirkehúsleves » Csicsóka krémleves
» Sajttal töltött fasírt » Savanyú répa leves » "lábatlan csirke" » Sütőtökkrémleves sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.