Tutireceptek.hu fejléc

Hagymalevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 fej szálára vágott vöröshagyma
zsiradék
1 mokkáskanálnyi liszt
2 liter víz
fehérbors
curry-por

1-2 leveskocka
5 gerezd apróra vágott fokhagyma v.fokhagymakrém

Elkészítés:
5 fej szálára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon /jelen esetben kacsazsíron/ megpároljuk, majd egy mokkáskanálnyi liszttel szórjuk meg.
/ne legyen "vastag" a leve./
Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük fehérborssal, curry-porral, sóval, 1-2 leveskockával ízesítjük.
Teszünk bele 5 gerezd apróra vágott fokhagymát vagy ennek megfelelő fokhagymakrémet.

Kb. 10 percig főzzük.

Tanácsok:
Kenyeret pirítunk mellé, aki szereti, reszeltsajtot is adhat hozzá.

Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető leves.

Fotó megtekinthető a naplóm 331. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros eperleves » Hideg spenótleves » Sajtos-sonkás gombaleves » Sajtkrémes cukkini krémleves
» Savanyú uborkás raguleves » Angol hagymaleves » Fetás mártogatós 2 » Cukkinikrémleves
» Gombaleves á lá Milli » Fűszeres almaleves » Fokhagyma-krémleves » Sajtos kenyérleves
» Petrezselymes cukkini » Tárkonyos csirkeraguleves » Spenótos csicserikrémleves » Sutus leves csülökkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.