Tutireceptek.hu fejléc

Domada recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 gramm bárány-, marha-vagy csirkehús kockára vágva,
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma,
4 evőkanál mogyoróvaj,
1 doboz paradicsompüré,
1 paprika kockára vágva,
sárgarépa kockára vágva,
3 burgonya kockára vágva,
1 félbe vágott cukkini és padlizsán,
1 liter húsleves,
fekete bors,
só.

Elkészítés:
A húst pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki belőle. Ugyanebben a tálban dinszteld meg a hagymát és a felvágott zöldségeket, ezután keverd hozzá a konzervparadicsomot, a húst és öntsd rá a levest. A mogyoróvajat keverd ki pár kanál vízzel, és ezt is tedd a serpenyőbe, majd főzd kb. másfél óráig, amíg a hús megfő. A domadát tálalhatod kuszkusszal, basmati rizzsel.

Tanácsok:
Gambia egyik legismertebb étele a domada, amelyet mogyoróvajas mártással tálalnak.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsszószos csirkemell » Marhafelsál töltve » Zöldborsós pulykatokány » Mustáros karajpecsenye
» Petőfi pecsenye » Hagymás-diós csirke » Csirke citromosan » Csirkemell á la Stik
» Rakott csirke 2 » Fülemüle-tál » Részeg kacsa » Pulykarolád spárgával
» Szilvával töltött csirkecomb » Tejfölös gombás csirkecomb » Stefánia vagdalt gazdagon » Oldalaskorona


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.