Tutireceptek.hu fejléc

Diós fogas recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg fogas
10 dkg dióbél (fele darálva, fele durvára aprítva)
1 fej vöröshagyma
1 darabka zellergumó
1-1 szál sárga- és fehérrépa
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
1 evőkanál kristálycukor
3 cl konyak


Elkészítés:
Sózd be a már megtisztított és kifilézett halat, majd tedd félre. A fejből és a csontokból kevés sós vízzel és a zöldségekkel főzz hallét. Tedd bele a halszeleteket, főzd puhára, majd vedd ki. A lisztből és a vajból készíts világos rántást, és habard be vele a hallét. Ízesítsd cukorral és a konyakkal, majd add hozzá a dió felét, amit előzőleg ledaráltál. A mártást öntsd a halszeletekre, és szórd rá a megmaradt, durvára aprított diót. Vajas burgonyát ajánlunk hozzá.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fogas borhabbal » Fűszervajas fogas nyárson » Fogasfilé bakonyi módra » Tonhalas spagóca
» Halvagdalt » Chilipaprikás sügér » Finn halsaláta » Fokhagymás ponty
» Apróhal sült (Samak Ma'li) » Andi halikra fasírtja » Sóburokban sült pisztráng » Hal szalonnagyűrűben sütve
» Szusi » Ecetes hal » Cukkinis halnyárs » Fokhagymás-kapros halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.