| Diétás gyümölcssütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alap: 7 tojásból piskóta (édesítőszerrel) Krém: 4,5 dl tej, 2 vaníliás puding (lehet bármilyen más, akár gyümölcsös, puncsos, csokis), édesítőszer a puding elkészítéséhez, 10-12 dkg margarin Díszítés: a puinghoz illő friss gyümölcs vagy lecsöpögtetett befőtt, 1 csomag tortazselé Elkészítés: Piskótát megsütjük a szokott módon, míg sül, elkészítjük a sűrű pudingot a 4,5 dl tejjel és édesítőszerrel. Gyakran kevergetve főzzük, a tűzről csak akkor vesszük le, ha elválik az edény falától. Teljesen lehűtjük, legjobb, ha hűtőben is van egy kicsit. A kihűlt krémet a margarinnal simára keverjük, ez elég sokáig tart, közben a gyümölcsöket felszeleteljük, kimagozzuk... A lehűlt piskótára a kikevert krémet felkenjük. A szeletelt gyümiket ízlésesen elhelyezzük a puding tetején, végül a tortazselével beborítjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára. Kockákra szeletelve tálaljuk, tejszínhabot kínálunk hozzá. Tanácsok: Nálunk a sláger gyümölcspárosítások a következők: barack-meggy, szeder-ribizke-eper, banán-narancs-mandarin-kiwi(-meggy), eper-meggy. A narancs és a mandarin esetén lepucoljuk a gerezdeket elválasztó hártyát. A tortazselét készíthetjük gyümilével, befőtt levével vagy csöpnyi citromlével dúsítva. Persze ilyenkor a gyümölcslé mennyiségével kevesebb víz kell hozzá. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |