| Datolyás, kókuszos puszedli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg datolya 2 tojásfehérje 1 csipet só 10 dkg méz 12 dkg kókuszreszelék 2 ek reszelt narancshéj 3 dkg liszt Elkészítés: 1. A datolyákat kimagozzuk, esetleges szármaradványokat leszedjük, és a gyümölcshúst apró kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a mézet folyamatosan hozzácsurgatjuk. 2. A kókuszt, datolyát, narancshéjat és a lisztet elkeverjük, és a mézes fehérjéhez adjuk. 3. A masszából teáskanálnyi adagokat helyezünk sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Tanácsok: * A kupacokat (4 cm átmérőjű) ostyára téve is megsüthetjük a kókuszcsókot. * A narancshéj legyen lehetőleg bio narancs héja. Ha ilyet nem kapunk, használjunk zacskós (szárított) narancshéjat. Ha ilyenünk sincs, meleg vízzel alaposan megmosott narancs héját reszeljük le. * A puszedlit tároljuk dobozban, sokáig friss és szaftos marad. * A fenti adag masszából kb. 30 db datolyás kókusz puszedli készíthető (kisebb igény esetén az adag felezhető is). Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |