Tutireceptek.hu fejléc

Csokis mascarpone-kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone krémsajt
4 db tojás
4 dl tejszín
5 dkg kristálycukor
20 dkg ét- vagy tejcsoki
4 adag presszókávé
10 dkg babapiskóta
4 dkg kókuszreszelék
5 cl narancslikőr

Elkészítés:
Az ét-vagy tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A kókuszreszeléket egy serpenyőben lassú tűzön, óvatosan, nem túl barnára megpirítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig az olvasztott csoki felét tesszük, illetve adunk hozzá a pirított kókuszreszelékből is. A háromféle mascarpone krémet kehelyekbe rétegezzük (mindegyikből egy réteg legyen). A babapiskóták egyik végét csokiba, majd kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látsszon ki belőle. Lehetőség szerint néhány órai hűtés után kínáljuk.

Tanácsok:
Tényleg nagyon finom, nem nehéz elkészíteni!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-csokis rolád » Farsangi csokis süni » Csokis töltött keksz » 5 perces csokis bögre süti
» Csokis tejberizs » Csokis-Diós Kocka 2. » Csokis-diós kekszek » Csokis túrótorta
» Csokis örvény » Csokis finom szelet » Mogyorós -csokis perec » Csokis süti
» Dán csokis süti » Csokis-mogyorós finom suti » Csokis-mogyorós kuglóf » Duplacsokis-diós kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.