| Csokikrémes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Torta: 4 db tojás 1 (kis) pohár tejföl 1 pohár cukor 2 pohár liszt 1 pohár olaj 1 cs sütőpor 2 cs vaníliáscukor 1 kk szódabikarbóna Krém: 4 tojás 1 pohár tejszín 1 ek liszt reszelt narancshéj 2 ek cukor 100g csokoládé rum/aroma Elkészítés: Torta: Minden hozzávalót a tejfölös pohárral kimérünk és habverővel összekeverünk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kis fokozaton készre sütjük. Krém: Fogjunk két tojásos edényt, és az egyikbe a 4 tojás sárgáját, a másikba a fehérjét válasszuk szét. A sárgáját most még nem szabad megcukroznunk, csak önmagában adjunk neki egy 10-12 másodperces erős keverést. Tegyük hozzá a pohár tejszínt és egy evőkanál lisztet, keverjük csomómentesre. Öntsük a masszát egy serpenyőbe és közepes lángon tegyük a tűzhelyre, folyamatosan kevergessük. Eltelik néhány perc, de utána hirtelen kezd sűrűsödni. Addig öntsük hozzá a lereszelt narancshéjat, így lesz ideje belefőni az ízeknek. Olyan lesz, mint egy lágy rántotta, csomók nélkül. Addig kevergetjük, amíg a krémünk sűrű és homogén lesz. Ha egészen sűrű, akkor vegyük le a lángról, és kevergessük tovább két percig. Tegyük hozzá a két evőkanál cukrot és keverjük el, ettől egy picit fellazul. Amíg forró, addig az összetört 100 grammos csokoládét is keverjük hozzá. Hagyjuk hűlni. Amikor már csak langyos az alapkrém, keverjük bele a rumot. Felverhetjük a tojáshabot. Ha kemény, óvatosan és homogénen dolgozzuk össze a krémalappal, és máris tegyük hideg helyre. Ha a piskóta kihült, 3 lapra vágjuk. Kivesszük a csokoládékrémet a hűtőből. A lapokat megkenjük, egymásra teszük. Ha felépült a torta, akkor a krémmel az oldalát és a tetejét is megkenjük. Visszateszük a hűtőbe, legalább 2 órára. A teteje tetszőlegesen tovább dekorálható. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |