| Ünnepi narancstorta receptHozzávalók: Tészta: 10 dkg reszelt fehér csoki 8 dkg vaj pici só 1 cs. van. cukor 1/4 t.kan. mézeskalács fűszerkeverék 8 dkg cukor 5 tojás 1 e.kan. narancslikőr 20 dkg darált mogyoró 2 t.kan.sütőpor Rátét: 5 db tisztított narancs vékonyra szeletelve Krém: 0.5 dl citromlé 1 citrom reszelt héja 2 dl narancslé 8 dkg porcukor 1 tojás 3-4 dkg étkezési keményítő 1 dl víz 2 dkg vaj Tetejére: 2 dl tejszín kemény habbá verve 1 cs. van. cukor 1 cs. habfixáló 1 db héjasan, vékony karikákra szelt narancs Elkészítés: A vajat a sóval,van.cukorral,fűszerkeverékkel, s a cukorral krémesre keverjük. A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük, majd a likőrt,sütőporos darált mogyorót, s a legvégén a reszelt csokit adjuk hozzá. A tojások keményre vert habját apránként, óvatosan keverjük bele a masszába. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük ki. (Kb.50 perc.) Rácsra téve hűtjük . A kihűlt tésztát visszatesszük a kapcsos formába. A citromlevet, citromhéjat,narancslevet a cukorral, a tojással,az étkezési keményítővel, puha vajjal, és a vízzel robotgéppel habosra keverjük, Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon kb.1 percig főzzük még. A krémet a tortalapra símítjuk,és kihűtjük. A cukros, habfixálós felvert tejszínhabot rásímítjuk. A lecsöpögtetett narancskarikákat ráfektetjük,hogy befedje az egész torta felületét. A héjasan felkarikázott narancsszeleteket félig bevágjuk, kissé megcsavarva díszítjük velük a torta tetejét. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |