| Csokifondant receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg vaj 8 ek kakaópor 20 dkg min. 80%-os magas minőségű étcsokoládé 4 tojás 4 tojásfehérje 24 dkg cukor 20 dkg őrölt mandula Elkészítés: A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kevergetve kicsit lehűtjük. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy edénybe elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá az őrölt mandulát. Sütőformában 160 fokon 12 percig sütjük. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |