Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos, habos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojás sárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 cs sütőpor
3 dl tej (kb)
ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)

Habhoz:

7 tojás fehérje
35 dkg cukor

Elkészítés:
A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket.

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog.

Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-habos piskótatorta » Sárgabarackos clafoutis » Cseresznyés habos » Dióhabos kosárka
» Habos mákos lepény » Habos almás, nagyon finom » Habos túrós sütés nélkül » Sült, habos sárgadinnye
» Sárgabarackos saját » Habos gyümölcspiskóta » Habos túrós piskóta » Adventre: habos linzer
» Sárgabarackos kacsamell » Habos túrós kocka » Vaniliahabos mákos szelet » Kókuszhabos csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.