Tutireceptek.hu fejléc

Chili mexikói bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors


Elkészítés:
A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki.
A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát, ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd.
A félretett szalonnakockákat is visszateheted. Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói rakottas » Chilis gombás pecsenye » Rakott mexikói tészta » Chilis csirkemell csíkok
» Kelet texasi vörös chili » Mexikói vagdalt » Mexikói csirke 2. » Tepsis chilis bab
» Chilis-édesköményes tészta » Mexikói tejberizs » Mexikói csirkécske » Tina féle chilis bab
» Mexikói fasírt » Mexikói babos egytál » Chilis csirke » Mexikói lencse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.