| Barackos charlotte torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához 15 dkg liszt 4 db tojás 7,5 dkg cukor 1 csomag sütőpor 25 dkg baracklekvár Krémhez 50 dkg túró 150 ml natúr joghurt 18 g zselatinpor 7,5 dkg porcukor 450 ml sárgabarackbefőtt Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 200 fokon. Ha megsült, konyharuhára borítjuk, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb. 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran keverjük meg. A barackot lecsöpögtetjük, 10 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a barackot, a befőtt levéből kb. 1 dl-t és a langyos zselatint. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a forma alját és oldalát kibéleljük vele. A krémet a formába simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük, tetejét díszítjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |